Antalya Botoks Uygulaması

Antalya Botoks Uygulaması

Botoks ile Gençleşme Mümkün!

Yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar, aşırı mimik, genetik ve yaşamsal faktörlerin sebep olduğu olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalındığında vücutta birtakım olumsuz durumlar ortaya çıkmaktadır. Göz çevresi, kaş arası, alın, burun çevresi gibi alanlara yapılan botoks uygulaması ile bu olumsuzluklar giderilebilmektedir.

Botoks, kullanım alanı oldukça geniş olan bir uygulamadır. Yüz çevresinde bulunan mimik kaslarının hareketleri sonucu oluşan kırışıklıkları azaltmak, oluşan bu kırışıklıkların engellenmesi ve aşırı terleme oluşan bölgeleri azaltma amacı ile de kullanılabilmektedir.

Botoks’un Kullanım Alanları

Kırışıklık görünümünün en sık ortaya çıktığı alanlar; göz kenarları, dudak çevresi, kaş arası ve alın bölgelerinde gözlenmektedir. göz kenarlarındaki oluşan çizgiler ve alın bölgeleri kişide normalden daha yaşlı bir görünüme sebep olur iken kaşlar arasındaki çizgiler ise kızgın bir ifade vermektedir. Mimik kaslarına uygulanan botoks ile bu kasların hareketi zayıflatılır.

Kaşların kuyruk kesimlerinin kaldırılması, kaş ortasında bulunan alanın yüksekliğinin indirilmesi sonucu şaşkın yüz ifadesi görüntüsünden botoks uygulamaları ile kurtulabilirsiniz. Botoks, ter bezlerine uygulandığında ise ter bezleri ile sinir uçları bağlantıları en aza indirilerek ter bezlerinin çalışması minimuma indirilir. Aşırı terleme gibi durumlarla karşı karşıya kalan kişilere ve buna bağlı olarak da aşırı ter kokusu şikayetinde bulunan kişilere botoks uygulamaları uygulandıktan sonra bu şikayetlerinde düzelmeler fark edilecektir. Özel olarak uygulanmakta olan testler sonucu aşırı terleme olan bölgeler tespit edilir ve sonrasında yapılan işlemler neticesinde 6 aya kadar etkileri görünebilmektedir.

Botoks; 12 hafta ara ile en az 2 tedavi dönemi olmak surati ile kişiye özel olarak hazırlanmakta olan plan dahilinde uygulanmaktadır. Hastaların durumuna göre bazı durumlarda tedavi sürecinde enjeksiyon işlemi tekrar uygulanması gerekirken, bazı durumlarda ise tedavi süreci birkaç yıl sürmektedir. Aynı zamanda uzman bir doktor kararı ile ağrı yerine göre botoks gerekli görülen bölgelere ekstra olarak doz işlemler yapılabilmekte ve böylece migren kontrol altına alınmaktadır.

Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanmakta olan bir işlem olup ağrılı bir estetik uygulama olmamaktadır. Uygulama sırasında enjeksiyon sırasında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılarak botoks uygulaması gerçekleştirilmektedir.

Botoks’un etkisi yaklaşık 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak hissedilir ve etki süresi yaklaşık 4-6 ay olmaktadır. Botoks, etkisini yitirdiğinde uygulamanın tekrarlanması estetik açıdan daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Botoks'un ciddi bir yan etkisi olmamaktadır. Uygulama sonrasında geçici bir şişlik ve morarma görülebilmektedir.

Botoks sonrası gündelik yaşama kısa süre içerinde dönülebilinir. Ancak uzun süre ağır aktivite gerektiren hareketlerden ve yüz kaslarını çalıştırmaktan uzak durulması gerekir. Ayrıca botoks sonrası yaklaşık 6 saat kadar baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten sakınılmalı ve uzanılmamalıdır. Botokstan yaklaşık sekiz saat sonra ılık su ile ve yüze hasar yaratmayacak şekilde duş alınabilir. Yüz yıkanırken soğuk su kullanmaya özen gösterilmelidir. Botoks sonrası uyulması gereken bu durumlar sürecin daha sağlıklı ve kalıcı olmasını sağlamaktadır.