Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Bölgesel Zayıflama ile Estetik Görünüme Kavuşun!

Bölgesel zayıflama, vücudun belli bölgelerinde bulunan yağ fazlalarını yakmak için kullanılan bir uygulamadır. Bunu sağlamak için de teknolojik cihazlar kullanarak vücutta bulunan fazla yağ tabakaları vücuttan atılır. Bölgesel zayıflama daha çok basen, göbek, kol ve bacaklarda görülmektedir. Bu yüzden de uygulanma alanları en çok bu bölgelerde gerçekleşir. Kişinin sahip olduğu beslenme alışkanlıkları, genetik ve çevresel faktörler özellikle göbek, bel, basen gibi bölgelerde diğer bölgelere oranla daha fazla yağlanmaya sebep olmaktadır.

İlerleyen zamana bağlı olarak veya yaş ilerledikçe alınan kilolar vücudun özellikle belli bölgelerinde toplanmaktadır. Bunun sonucunda bilhassa karın bölgesindeki yağlanmalar kalp, kolesterol, tansiyon, diyabet vb. hayati tehlikesi olan hastalıklara sebep olmaktadır. Estetik görünüm açısından memnun olunmayan bu durumlar ile baş etme yöntemi olarak karşımıza çıkan bölgesel zayıflama yöntemleri; gerek sağlık ve gerek güzel bir görünümü hedefleyen her kişi için son derece cazip bir uygulama olmaktadır.

Bölgesel zayıflama uygulamalarının belirlenmesinde işlem süresi ve seans sayısı kişiden kişiye göre değişmektedir. Bundan dolayı bölgesel incelme işlemleri öncesi alanında uzman kişiler ile birlikte iyi bir planlama yapılması doğru bir ilk adım olacaktır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hangi yöntemlerin uygulanacağı, kaç seans süreceği belirlenerek tedavi süreci oluşturulur.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Kilo şikâyeti olan, zamanla fazla kilolara sahip olan kişiler vücudun belli bölgelerinde biriken fazla yağlardan kurtulmak için bölgesel zayıflama yöntemlerini tercih etmektedir. Bölgesel zayıflamada en çok dikkat edilen noktalardan biri beslenme alışkanlıklarıdır. Yaşam tarzı ve buna bağlı olarak beslenme alışkanlıklarının yanı sıra teknolojik cihazlardan ve ürünlerden de yararlanmak mümkün kılınmaktadır. Özellikle son dönemde görülen ve en çok tercih edilen bölgesel zayıflama yöntemleri şunlardır:

Liposuction: Yağ aldırma ameliyatı olarak da bilinen bu yöntem vücuttaki fazla yağın ameliyat ile alınması işlemidir. Özellikle aşırı kilolu kişilerde ve bölgesel zayıflama için kullanılan bu yöntemde iyileşme zaman almaktadır.

Radyofrekans Uygulamaları: Ameliyatsız bölgesel incelme yöntemlerinden biri olan radyo frekans uygulamasında cihaz ile bölgeye radyo dalgaları yayılmaktadır. Bu dalgalar sayesinde ısı artışına bağlı olarak da yağlar eriyerek vücuttan ter, idrar, solunum yoluyla atılabilmektedir.

Soğuk Lipoliz: Uygulama yapılacak olan bölgedeki yağlar vakumlu başlıkları olan özel bir cihaz yardımı ile belirlenir ve yağ kütleleri kontrollü bir şekilde soğutulur. Bu soğutma işlemi ile kristalize olan yağlar parçalanır ve vücuttan daha kolay atılabilir hale getirilir.

Emsculpt: Vücutta kas oranını arttırırken yağ oranını azaltmaya yarayan bir uygulama olan emsculpt elektromanyetik dalga kullanarak kasların çalışmasını sağlayan bir cihazdır.

Vanquish me: Bu bölgesel zayıflama uygulamasında cihaz başlıkları uygulanacak olan bölgenin 1,5-2 cm uzağına yerleştirilir. Cihaz yardımı ile yağ, kas gibi dokuları ayırt edebildiği için diğer dokulara zarar vermez. Yağ kütleleri belirlenerek verilecek enerjinin miktarı ayarlanır. Bu sayede bölgedeki yağların yakımı gerçekleşerek bölgesel incelme sağlanabilmektedir.